Services – Akelei Apotheek – Den Haag

Akelei Apotheek

Akeleistraat 35M
2565NT Den Haag

Tel: 070-3089800
Fax: 070-3089808
E-mail: info@akeleiapotheek.nl

Services

De Akelei Apotheek is er voor u. Wij doen er alles aan om u in een prettige sfeer zo goed mogelijk van dienst te zijn. Zo hebben wij plezier in ons werk en kunnen wij u optimaal ondersteunen, uiteraard altijd in samenwerking met uw (huis)arts. Bent u niet in staat om zelf naar ons toe te komen? Dan bezorgen wij de medicijnen aan huis.

Geneesmiddelen uitgifte automaat

Medicijnen afhalen wanneer het u uitkomt?
Het afhalen van uw medicijnen kan met de geneesmiddelen uitgifte automaat 7 dagen in de week, 24 uur per dag.
U kunt uw medicijnen ophalen wanneer het u uit komt en u hoeft niet te wachten in de apotheek.

Wilt u gebruik maken van onze geneesmiddelen uitgifte automaat? Laat dit dan weten in de apotheek!

Patiëntinformatie

Wij beschikken over een zeer ruim assortiment informatiefolders. Alle informatie, variërend van zelfzorg tot chronische aandoeningen, is in de apotheek verkrijgbaar. Ok vindt u op deze website informatie over ziekten en klachten, geneesmiddelen en digitale patiëntfolders.

Weekdoseersysteem

De juiste medicijnen op het juiste tijdstip
Ouderen wonen langer zelfstandig. Juist medicijngebruik kan daar een balngrijke bijdrage aan leveren. Soms moeten er vrij zware medicijnen of een combinatie van middelen worden gebruikt. Sommige mensen hebben moeite om de juiste medicijnen in te nemen in de juiste hoeveelheid en op het juiste moment. Het weekdoseersysteem voor medicijnen, ook wel ‘Baxter-zakjes’ genoemd, zijn dan een goede oplossing.

Afzonderlijk en hygiënisch verpakt

In het weekdoseersysteem krijgt u uw medicijnen op een rol. Het enige wat u hoeft te doen, is op het juiste moment het bovenste zakje losscheuren, openmaken en uw medicijnen innemen. De kans op fouten is minimaal en professionele hulp is niet nodig.

Eenmalige eigen bijdrage

De toepassing van het weekdoseersysteem gebeurt in overleg met de patiënt, de huisarts en de apotheek. U krijgt een stevige kunststof houder voor de rol en de bijsluiters van uw medicijnen. Voor rolhouder vragen we een eenmalige eigen bijdrage van € 12,50. In de meeste gevallen vergoedt de zorgverzekeraar de kosten van het systeem.

Wilt u meer weten over dit innovatieve en klantvriendelijke systeem? De medewerkers van de apotheek vertellen u er graag meer over.

Inhalatie-instructie

Drie van de vier astma- en COPD-patiënten gebruiken hun inhalers niet op de juiste manier. De medicijnen werken daardoor niet goed. Wij kunnen u leren uw inhaler op een juiste manier te gebruiken. We hebben ook apparatuur om van tijd tot tijd te testen of u nog goed inhaleert.

Glucosemeters

Bij veel diabetespatiënten is het van groot belang het suikergehalte in het bloed nauwkeurig te meten. Er zijn verschillende bloedglucosemeters verkrijgbaar. Wij informeren u graag over het gebruik en adviseren welke meter het beste past bij uw situatie. Heeft u een keuze gemaakt, dan bieden wij een startpakket aan met een meter, naalden en teststrips.

Diëtist

De Akelei Apotheek werkt samen met een gediplomeerde diëtist. Zij verzorgt regelmatig bijeenkomsten over goede voeding. Bijvoorbeeld over vetten en cholesterol, voeding in relatie tot diabetes en afvallen door aanpassing van de eetgewoontes. Tegen een vergoeding kunt u ook een afspraak maken voor haar individuele spreekuur.

Digitaal versturen van uw factuur

De Bohemenwijk Apotheek maakt gebruik van het digitaal versturen van de facturen die wij niet kunnen indienen bij de zorgverzekeraars. Zo heeft u altijd inzicht in uw facturen.
Digitaal facturen ontvangen is veilig en ook nog eens beter voor het milieu! Het is belangrijk dat we beschikken over uw e-mailadres en mobiel telefoonnummer, zodat we uw factuur via een veilige
e-mail kunnen versturen.

Wilt u meer informatie over het openen van uw factuur? Bekijk dan onze instructievideo door op onderstaande link te klikken: